[TrendKiwi] Dolaze vrućine! Potražnja za klima uređajima porast će za više od 300 posto!

trendkiwi klime

Prodajete u kategoriji klima uređaja? Provjerite analizu ponašanja potrošača i otkrijte kakve vam mogućnosti otvara ta kategorija!

U narednim danima meteorolozi najavljuju temperature visoko iznad 30 stupnjeva, a mi najavljujemo više od 3-struko veće potražnje za klima uređajima. Analiza ponašanja kupaca pokazala je da u lipnju interes potrošača munjevito raste, a nakon posljednje najave ljetnih sparina porast je još veći. Jeste li spremni? Otkrivamo i koliko su potrošači spremni izdvojiti za klimu i kojim proizvođačima najviše vjeruju!

Vrhunac potražnje klima uređaja je ovaj mjesec, sezona će se nastaviti u srpnju

Na vodećem hrvatskom portalu za usporednu kupovinu jeftinije.hr pripremili smo detaljnu analizu internet pretraživanja u kategoriji klima uređaja. Podaci se temelje na gotovo 43.000 pretraživanja na web portalu u protekle dvije godine. Naša analiza kaže da zanimanje potrošača za klima uređaje eksponencijalno raste od ožujka, a vrhunac doseže u lipnju kada je potražnja 3-struko veća od godišnjeg prosjeka te na istom, visokom nivou ostaje i tijekom cijelog srpnja.

Ove godine, potražnja je već u predsezoni (svibnju) bila viša od prosjeka. Jedan dio tog povećanja zasigurno možemo pripisati vremenskim prilikama odnosno visokim, već gotovo ljetnim temperaturama koje su sigurno uvelike utjecale na porast online pretraživanja. Naime, podaci jasno pokazuju da svake godine znatno raste broj potrošača koji istražuju ponude klima uređaja na internetu, bez obzira dovršavaju li kupovinu na internetu ili u fizičkoj trgovini.

Zbog najava visokih temperatura u narednim danima očekujemo još veći porast interesa potrošača za više od 300 posto (s obzirom na godišnji prosjek) dok će se glavna sezona kupovine klima uređaja nakon toga nastaviti u srpnju.

Najtraženiji klima uređaji proizvođača Mitsubishi i Panasonic

Na temelju više od 13.000 ovogodišnjih pretraživanja u kategoriji klima napravili analizu popularnosti proizvođača. Ovo je popis najtraženijih brandova 2017 do kraja svibnja, koji zajedno čine više od 60 % svih pretraživanja:

  1. Mitsubishi
  2. Vivax
  3. Panasonic
  4. Gree
  5. LG

Ove godine potrošači su za novi klima uređaj u prosjeku spremni izdvojiti oko 3500 kuna, a cijene znatno variraju ovisno o brandu. Kod Mitsubishi klima uređaja, cijene najtraženijih modela kreću se oko 3500 kuna, kod Vivax su znatno niže, u prosjeku oko 2300 kuna. Prosječna cijena najtraženijih Panasonic i LG modela iznosi oko 4400 kuna, a kod klima proizvođača Gree oko 4100 kuna.

Najtraženiji model 2017 uključujući i svibanj, je MITSUBISHI MSZ/MUZ HJ35VA koji je dostupan od 4140 kuna naviše. Svjež i moderan izgled ovog modela svoju popularnost duguje štedljivom inverterskom motoru, iznimno tihom radu unutarnje jedinice (glasnoća dostiže 22 dB) i efikasnom filtarskom sustavu.

trendkiwi klimeCijene su najniže u glavnoj sezoni

Naši podaci pokazuju da su cijene klima uređaja najniže upravo u glavnoj sezoni potražnje. Kupnju nove klime potrošačima se isplati obaviti u lipnju i srpnju kada trgovci zbog konkurentske ponude nude akcijske cijene.

Članak je preveden sa Shopper’s Mind Slovenija – smind.si.

Zanima vas više?

Pročitajte i: